Αναβάθμιση Μνήμης RAM

Η αναβάθμιση της μνήμης RAM στο λάπτοπ σας μπορεί να του δώσει κυριολεκτικά "φτερά", διότι προσφέρει άμεση διαφορά στην ταχύτητα φόρτωσης προγραμμάτων και σας γλυτώνει περιττά έξοδα από την αγορά καινούργιου φορητού υπολογιστή. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ελέγξουμε για διαθέσιμη θέση στην μητρική πλακέτα του λάπτοπ σας και φυσικά την συμβατότητα της μνήμης RAM που δέχεται, έτσι ώστε να προβούμε στην σωστή εγκατάσταση και αναβάθμιση της.

Πως καταλαβαίνετε ότι η μνήμη RAM θέλει αλλαγή;

Υπάρχουν κάποια συμπτώματα που μπορείτε να διακρίνετε αν η μνήμη RAM αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Μερικές από τις κύριες ενδείξεις είναι οι εξής :

 

Το λάπτοπ αργεί όταν ανοίγετε πολλές εφαρμογές και καρτέλες
Το λάπτοπ κολλάει όταν τρέχετε κάποιο απαιτητικό παιχνίδι
Εμφάνιση μπλε οθόνης συχνά κατά την λειτουργία του λάπτοπ
Πρόβλημα πριν το λάπτοπ σας ανοίξει τα Windows
Τα Windows δείχνουν ότι χρησιμοποιούν περισσότερη μνήμη από την επιτρεπτή

 

Πόση χωρητικότητα στη μνήμη RAM χρειαζόμαστε;

Για όσους χρησιμοποιείτε τα Windows 7, 8 & 10 θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υποστηρίζουν 2GB RAM και πάνω ώστε να λειτουργούν ομαλά. Παρ’ όλα αυτά εάν τρέξετε πολλές διεργασίες ταυτόχρονα ή ανοίξετε πολλά παράθυρα μαζί, ίσως κολλήσει ο υπολογιστής σας. Για να είστε σίγουροι λοιπόν, καλύτερα να επιλέξετε 4 ή 8 GB RAM.

Πότε να προβούμε στην αλλαγή της μνήμης RAM;

Όταν το λάπτοπ σας χρειάζεται περισσότερους πόρους για να λειτουργήσει αποδοτικά θα πρέπει να καταλάβετε ότι χρειάζεται αναβάθμιση. Οι ανάγκες αυξάνουν κατακόρυφα αν χρησιμοποιούμε τον φορητό υπολογιστή για παιχνίδια, επεξεργασία εικόνας ή παρακολούθηση ταινιών υψηλής ανάλυσης.

 

Επισκευές Laptop - Macbook


Ενδεικτικές μάρκες υπολογιστών και laptop που παρέχουμε τεχνική υποστήριξη είναι HP Turbo-X LG Lenovo Dell Packard Bell Samsung IBM Toshiba Asus Sony VAIO Compaq Acer Innovator Quest MSI Fujitsu Siemens Alienware Vero κτλ. Όλα τα ονόματα προϊόντων, τα λογότυπα και τα εμπορικά σήματα είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων ιδιοκτητών τους. Όλα τα ονόματα εταιρειών, προϊόντων και υπηρεσιών που χρησιμοποιούνται σε αυτή την ιστοσελίδα χρησιμοποιούνται για λόγους αναγνώρισης και μόνο. Η χρήση αυτών των ονομάτων, λογοτύπων και εμπορικών σημάτων δεν υπονοεί την έγκριση ή την υιοθέτησή τους.