Αναβάθμιση Μνήμης RAM

Η αναβάθμιση της μνήμης RAM είναι εύκολη διαδικασία, αν βεβαίως υπάρχει διαθέσιμη θέση πάνω στην μητρική πλακέτα. Ωστόσο η δυσκολία υπάρχει ανάλογα με την μνήμη RAM που υποστηρίζει ο υπολογιστής σας.

Πως καταλαβαίνετε ότι η μνήμη RAM θέλει αλλαγή;

Υπάρχουν κάποια συμπτώματα που μπορείτε να διακρίνετε αν η μνήμη RAM αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Μερικές από τις κύριες ενδείξεις είναι οι εξής:

 

Ο υπολογιστής αργεί όταν ανοίγετε πολλές εφαρμογές και καρτέλες
Ο υπολογιστής κολλάει όταν τρέχετε κάποιο απαιτητικό παιχνίδι
Εμφάνιση μπλε οθόνης συχνά κατά την λειτουργία του υπολογιστή
Πρόβλημα πριν ο υπολογιστής σας ανοίξει τα Windows
Τα Windows δείχνουν ότι χρησιμοποιούν περισσότερη μνήμη από την επιτρεπτή

 

Πόση χωρητικότητα στη μνήμη RAM χρειαζόμαστε;

Για όσους χρησιμοποιείτε τα Windows 7, 8 & 10 θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υποστηρίζουν 2GB RAM και πάνω ώστε να λειτουργούν ομαλά. Παρ’ όλα αυτά εάν τρέξετε πολλές διεργασίες ταυτόχρονα ή ανοίξετε πολλά παράθυρα μαζί, ίσως κολλήσει ο υπολογιστής σας. Για να είστε σίγουροι λοιπόν, καλύτερα να επιλέξετε 4 ή 8 GB RAM. Για εσάς που ασχολείστε επαγγελματικά με εικόνα, βίντεο και μουσική για περισσότερη ευκολία καλύτερο θα είναι να επιλέξετε 16 ή 32 GB RAM. Η ποσότητα βέβαια της μνήμης δεν φέρνει πάντα βελτίωση στην ταχύτητα. Όσο πιο λίγη μνήμη έχει ο υπολογιστής, τόσο μεγαλύτερη βελτίωση θα δείτε αν την διπλασιάσετε.

Παράδειγμα :

☑️ Από 1GB στα 2GB η διαφορά είναι πολύ μεγάλη
☑️ Από τα 2GB στα 4GB η διαφορά είναι μεγάλη
☑️ Από τα 4GB στα 8GB είναι αισθητή σε παιχνίδια και κάποιες εφαρμογές
☑️ Από τα 8GB στα 16GB η διαφορά είναι αισθητή μόνο σε επαγγελματικές εφαρμογές και απαιτητικά παιχνίδια

 

Επισκευές Η/Υ - Desktop PC


Ενδεικτικές μάρκες υπολογιστών και laptop που παρέχουμε τεχνική υποστήριξη είναι HP Turbo-X LG Lenovo Dell Packard Bell Samsung IBM Toshiba Asus Sony VAIO Compaq Acer Innovator Quest MSI Fujitsu Siemens Alienware Vero κτλ. Όλα τα ονόματα προϊόντων, τα λογότυπα και τα εμπορικά σήματα είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων ιδιοκτητών τους. Όλα τα ονόματα εταιρειών, προϊόντων και υπηρεσιών που χρησιμοποιούνται σε αυτή την ιστοσελίδα χρησιμοποιούνται για λόγους αναγνώρισης και μόνο. Η χρήση αυτών των ονομάτων, λογοτύπων και εμπορικών σημάτων δεν υπονοεί την έγκριση ή την υιοθέτησή τους.