Αλλαγή Συστήματος Ψύξης

Όταν φτάσει στο σημείο να χαλάσει ο ανεμιστήρας ενός λάπτοπ, σημαίνει ότι αυτό έχει κλείσει τουλάχιστον μία φορά, λόγω υπερθέρμανσης. Πιθανόν πριν καεί το ανεμιστηράκι, να υπολειτουργούσε για κάποιο διάστημα. Έτσι, κάθε φορητός με ελαττωματικό ανεμιστηράκι, έχει ήδη δουλέψει κάποιες ώρες ή μέρες σε υψηλή θερμοκρασία. Η υπερθέρμανση επηρεάζει αρνητικά και άλλα εξαρτήματα του. Πιθανές αιτίες της συγκεκριμένης βλάβης είναι η σκόνη, κάποιο ηλεκτρολογικό πρόβλημα, η υγρασία, ερασιτεχνικές προσπάθειες καθαρισμού ή και δική σας παρέμβαση με διάφορους τρόπους. Θα πρέπει να διαπιστώσουμε την αιτία που οδήγησε στην εμφάνιση της βλάβης του ανεμιστήρα. Με αυτό τον τρόπο θα μηδενίσει τις πιθανότητες να χαλάσει και το νέο ανταλλακτικό από την αιτία που οδήγησε στην αρχική βλάβη.

Πως καταλαβαίνετε ότι το σύστημα ψύξης υπολειτουργεί;

Υπάρχουν κάποια συμπτώματα που μπορείτε να διακρίνετε αν το σύστημα ψύξης του λάπτοπ αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Μερικές από τις κύριες ενδείξεις είναι οι εξής :

 

Αντιλαμβάνεστε περίεργο θόρυβο κατά την λειτουργία του
Το λάπτοπ κάνει από μόνο του επανεκκίνηση ή απενεργοποιείται ξαφνικά
Ιδιαίτερα αυξημένη θερμοκρασία του φορητού σας υπολογιστή
Όταν ο ανεμιστήρας του λάπτοπ σας δεν λειτουργεί καθόλου
Παρουσιάζει μειωμένη απόδοση κατά τη διάρκεια που τον χρησιμοποιείται

 

Πως να προφυλάξετε το λάπτοπ από μελλοντικές βλάβες;

Καλό θα ήταν να μην κλείνετε τους αεραγωγούς του λάπτοπ και να αποφεύγετε την αποθήκευση του σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία. Επίσης για να ελαττωθούν οι πιθανότητες ζημιάς στο σύστημα ψύξης, θα πρέπει να μεταφέρετε με προσοχή το λάπτοπ, ώστε να μην υποστεί κάποιο χτύπημα. Ωστόσο θα πρέπει επιπλέον γνωρίζετε ότι δεν κάνει να καθαρίζετε το λάπτοπ με φυσερό χωρίς να ξέρετε που θα φυσήξετε και πως, γιατί μπορεί να αποκολληθούν μεγάλα κομμάτια σκόνης, τα οποία μπορεί να μαγκώσουν στο ανεμιστηράκι λόγο πάχους και να υπερθερμάνουν το σύστημα, πόσο μάλλον να προβείτε στον καθαρισμό του λάπτοπ με πιστολάκι μαλλιών με ζεστό αέρα.

 

Επισκευές Laptop - Macbook


Ενδεικτικές μάρκες υπολογιστών και laptop που παρέχουμε τεχνική υποστήριξη είναι HP Turbo-X LG Lenovo Dell Packard Bell Samsung IBM Toshiba Asus Sony VAIO Compaq Acer Innovator Quest MSI Fujitsu Siemens Alienware Vero κτλ. Όλα τα ονόματα προϊόντων, τα λογότυπα και τα εμπορικά σήματα είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων ιδιοκτητών τους. Όλα τα ονόματα εταιρειών, προϊόντων και υπηρεσιών που χρησιμοποιούνται σε αυτή την ιστοσελίδα χρησιμοποιούνται για λόγους αναγνώρισης και μόνο. Η χρήση αυτών των ονομάτων, λογοτύπων και εμπορικών σημάτων δεν υπονοεί την έγκριση ή την υιοθέτησή τους.