Επισκευή Τροφοδοτικού

Η επισκευή του τροφοδοτικού ενός σταθερού υπολογιστή προϋποθέτει τεχνογνωσία, την οποία κατέχει πλήρως όλο το καταρτισμένο προσωπικό μας. Το πρώτο μας βήμα είναι να ελέγξουμε αν η αιτία του προβλήματος προέρχεται σίγουρα από το τροφοδοτικό. Έπειτα σκοπός μας είναι να αποσυναρμολογήσουμε τον υπολογιστή και να αφαιρέσουμε το τροφοδοτικό, ώστε να τρέξουμε τα διαγνωστικά τεστ πάνω του και να δούμε αν περνάνε σωστά οι τάσεις ρεύματος. Τέλος αφού γίνουν όλα τα παραπάνω καταλήγουμε και προχωράμε στην επισκευή του τροφοδοτικού με ακρίβεια - επαγγελματισμό και συνέπεια χρόνου.

Πως καταλαβαίνετε ότι το τροφοδοτικό θέλει επισκευή;

Υπάρχουν κάποια συμπτώματα που μπορείτε να διακρίνετε αν το τροφοδοτικό σας αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Μερικές από τις κύριες ενδείξεις είναι οι εξής :

 

Ακούγεται δυνατός θόρυβος εν ώρα λειτουργίας του υπολογιστή
Αδυναμία εκκίνησης του υπολογιστή ή του λειτουργικού συστήματος
Υπερθέρμανση του τροφοδοτικού ακόμα και σε ήπια χρήση
Τερματισμός του υπολογιστή σε τυχαίες χρονικές στιγμές
Δεν λειτουργούν ταυτόχρονα οι ανεμιστήρες μαζί με τους σκληρούς δίσκους
Ελαφριά ηλεκτρικά χτυπήματα με την επαφή του χεριού στην κεντρική μονάδα

 

Πότε να προβούμε στην επισκευή ή αλλαγή τροφοδοτικού;

Το τροφοδοτικό θεωρείτε ο πυρήνας ή αλλιώς η καρδιά ενός υπολογιστή, διότι τροφοδοτεί τα πάντα μέσα σε αυτόν, γι' αυτόν κιόλας τον λόγο θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με την επιλογή τροφοδοτικού ώστε να αποφεύγονται οι συχνές επισκευές. Όσο για το πότε θα πρέπει να προβείτε σε επισκευή ή αλλαγή τροφοδοτικού εξαρτάται αν ισχύουν όλα τα αναφερόμενα παραπάνω. Συνήθως η πιο συχνή αιτία βλάβης ενός τροφοδοτικού είναι η αστάθεια στην τάση του ηλεκτρικού ρεύματος και η άτσαλη επανατοποθέτηση του καλωδίου ρεύματος επάνω του.

!!! ΠΡΟΣΟΧΗ !!!

Αν δείτε συμπτώματα όπως όλα τα παραπάνω, είτε ακόμα πιο σοβαρά όπως είναι ο καπνός και η κακή οσμή ελάτε εγκαίρως στη SafeService ώστε να γίνει το απαραίτητο service, διότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να τεθεί εκτός λειτουργίας ολόκληρος ο υπολογιστής ή ακόμα και να επεκταθεί η βλάβη σε άλλα εξαρτήματα.

Επισκευές Η/Υ - Desktop PC


Ενδεικτικές μάρκες υπολογιστών και laptop που παρέχουμε τεχνική υποστήριξη είναι HP Turbo-X LG Lenovo Dell Packard Bell Samsung IBM Toshiba Asus Sony VAIO Compaq Acer Innovator Quest MSI Fujitsu Siemens Alienware Vero. Όλα τα ονόματα προϊόντων, τα λογότυπα και τα εμπορικά σήματα είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων ιδιοκτητών τους. Όλα τα ονόματα εταιρειών, προϊόντων και υπηρεσιών που χρησιμοποιούνται σε αυτή την ιστοσελίδα χρησιμοποιούνται για λόγους αναγνώρισης και μόνο. Η χρήση αυτών των ονομάτων, λογοτύπων και εμπορικών σημάτων δεν υπονοεί την έγκριση ή την υιοθέτησή τους.