Αναβάθμιση - Αλλαγή Επεξεργαστή

Η αντικατάσταση & αναβάθμιση του επεξεργαστή προϋποθέτει κάποια τεχνογνωσία, την οποία κατέχει πλήρως όλο το καταρτισμένο προσωπικό μας. Το πρώτο μας βήμα είναι να αναγνωρίσουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του σταθερού σας υπολογιστή και κυρίως της μητρικής πλακέτας ( MotherBoard ) και του επεξεργαστή ( CPU ). Έπειτα τρέχουμε τα απαραίτητα διαγνωστικά τεστ για να επαληθευτεί ότι η βλάβη προκύπτει από τον επεξεργαστή, και έπειτα να μπορούμε να προβούμε με ασφάλεια στο τελικό στάδιο την αντικατάσταση και αναβάθμιση του επεξεργαστή σας.

Πως καταλαβαίνετε ότι ο επεξεργαστής σας θέλει αλλαγή;

Υπάρχουν κάποια συμπτώματα που μπορείτε να διακρίνετε αν ο επεξεργαστής σας αντιμετωπίζει κάποιο  πρόβλημα. Μερικές από τις κύριες ενδείξεις είναι οι εξής :

 

Ένδειξη μαύρης οθόνης ( δεν ανοίγει δηλαδή )
Υπερβολική υπερθέρμανση του υπολογιστή
Καθυστερεί η εκκίνηση του υπολογιστή
Τερματισμός του υπολογιστή σε τυχαίες χρονικές στιγμές
Ξαφνικές προειδοποιητικές ενδείξεις στην οθόνη
Καθυστερεί η λειτουργία των προγραμμάτων και παιχνιδιών

 

Πως καταλαβαίνετε αν θα χρειαστεί αλλαγή μητρικής μαζί με την αναβάθμιση του επεξεργαστή σας;

Χρησιμοποιήστε τη διαχείριση συσκευών για να μάθετε ποιον επεξεργαστή έχετε ήδη. Για να το κάνετε αυτό στα Windows, πατήστε το κουμπί « Έναρξη », έπειτα πληκτρολογήστε στην αναζήτηση « Διαχείριση Συσκευών » και τέλος ανοίξτε την επιλογή « Επεξεργαστές » για να μάθετε το όνομα του CPU σας. Από την ονομασία του CPU σας, προσδιορίστε τι υποδοχή ( socket ) χρησιμοποιεί η μητρική σας πλακέτα ( π.χ. LGA 775 - 1366 - 1156 )

!!! ΠΡΟΣΟΧΗ !!!

Αν δείτε συμπτώματα όπως τα παραπάνω ελάτε εγκαίρως στη SafeService ώστε να γίνει το απαραίτητο service, διότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να γίνει επέκταση της βλάβης και να προκληθούν ανεπανόρθωτες ζημιές σε όλο σας το σύστημα.

Επισκευές Η/Υ - Desktop PC


Ενδεικτικές μάρκες υπολογιστών και laptop που παρέχουμε τεχνική υποστήριξη είναι HP Turbo-X LG Lenovo Dell Packard Bell Samsung IBM Toshiba Asus Sony VAIO Compaq Acer Innovator Quest MSI Fujitsu Siemens Alienware Vero κτλ. Όλα τα ονόματα προϊόντων, τα λογότυπα και τα εμπορικά σήματα είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων ιδιοκτητών τους. Όλα τα ονόματα εταιρειών, προϊόντων και υπηρεσιών που χρησιμοποιούνται σε αυτή την ιστοσελίδα χρησιμοποιούνται για λόγους αναγνώρισης και μόνο. Η χρήση αυτών των ονομάτων, λογοτύπων και εμπορικών σημάτων δεν υπονοεί την έγκριση ή την υιοθέτησή τους.