Αλλαγή Σκληρού Δίσκου

Η αντικατάσταση του σκληρού δίσκου προϋποθέτει κάποια τεχνογνωσία, την οποία κατέχει πλήρως όλο το καταρτισμένο προσωπικό μας. Το πρώτο μας βήμα είναι να αναγνωρίσουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του σταθερού σας υπολογιστή και κυρίως της μητρικής πλακέτας ( MotherBoard ). Έπειτα αφού ελέγξουμε τη μητρική πλακέτα, σας προτείνουμε ανάλογα με τις υποδοχές της, την επιλογή αντικατάστασης του παρών σκληρού δίσκου ή την αναβάθμιση του με κάποιον προηγμένης τεχνολογίας που διαθέτει απίστευτες ταχύτητες, έως και x10 φορές περισσότερο συγκριτικά με τους απλούς σκληρούς δίσκους ( HDD ).

Πως καταλαβαίνετε ότι ο σκληρό σας δίσκος θέλει αλλαγή;

Υπάρχουν κάποια συμπτώματα που μπορείτε να διακρίνετε αν ο σκληρός δίσκος σας αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Μερικές από τις κύριες ενδείξεις είναι οι εξής :

 

Ακούγεται θόρυβος όταν γίνεται ανάγνωση και εγγραφή δεδομένων
Καθυστερεί η εκκίνηση του υπολογιστή και η φόρτωση του λειτουργικού
Ανοίγει ο υπολογιστής, αλλά δεν έχετε πρόσβαση στα δεδομένα
Τερματισμός του υπολογιστή σε τυχαίες χρονικές στιγμές
Υπερβολική υπερθέρμανση του σκληρού δίσκου
Ξαφνικές προειδοποιητικές ενδείξεις στην οθόνη

 

Πότε να προβούμε στην αλλαγή σκληρού δίσκου;

Συνήθως η πιο συχνή αιτία να αλλαχτεί ο σκληρός δίσκος σας, είναι εάν δεν σας καλύπτει πλέον η χωρητικότητα του ή θέλετε να αυξήσετε τις επιδόσεις του υπολογιστή σας. Επιπλέον μερικές σοβαρές αιτίες να προβείτε στην αλλαγή του σκληρού σας δίσκου είναι όλοι αυτοί που προαναφέρθηκαν προηγουμένως. Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι ένας φυσιολογικής φθοράς δίσκος από την σκόνη, την υγρασία και την πολύωρη χρήση του, έχει μέσο όρο ζωής γύρω στα 5 χρόνια.

!!! ΠΡΟΣΟΧΗ !!!

Αν δείτε συμπτώματα όπως τα παραπάνω ελάτε εγκαίρως στη SafeService ώστε να γίνει το απαραίτητο service, διότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να τεθεί εκτός λειτουργίας ο δίσκος και να χάσετε όλα σας τα δεδομένα. Τις περισσότερες φορές ανάλογα με την φθορά του σκληρού δίσκου, είμαστε σε θέση να ανακτήσουμε το μεγαλύτερο μέρος του.

Επισκευές Laptop - Macbook


Ενδεικτικές μάρκες υπολογιστών και laptop που παρέχουμε τεχνική υποστήριξη είναι HP Turbo-X LG Lenovo Dell Packard Bell Samsung IBM Toshiba Asus Sony VAIO Compaq Acer Innovator Quest MSI Fujitsu Siemens Alienware Vero κτλ. Όλα τα ονόματα προϊόντων, τα λογότυπα και τα εμπορικά σήματα είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων ιδιοκτητών τους. Όλα τα ονόματα εταιρειών, προϊόντων και υπηρεσιών που χρησιμοποιούνται σε αυτή την ιστοσελίδα χρησιμοποιούνται για λόγους αναγνώρισης και μόνο. Η χρήση αυτών των ονομάτων, λογοτύπων και εμπορικών σημάτων δεν υπονοεί την έγκριση ή την υιοθέτησή τους.